Bart Wientjes kookt met Fabian… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Bart Wientjes kookt met Fabian Perik voor rubriek in TOM

Onze collega Bart Wientjes kookte samen met zijn goede zakelijke relatie Fabian Perik de sterren van de hemel onder leiding van SVH-Meesterkok Michel van Riswijk voor een artikel in de oktober uitgave van TOM Magazine.

De mooie binnentuin van Landhuishotel en Restaurant De Bloemenbeek vormt het sfeervolle decor voor de kooksessie. Het kan nog net: de overkapping met daaronder de riante buitenkeuken staat er nog. Chef Van Riswijk heeft een mooie opdracht voor zijn gasten. Een ceviche van makreel met kreeft, een gerecht met zeeduivel en Dinkeldalrund met truffelsaus. Fabian Perik en Bart Wientjes kunnen aan de bak na een uitleg hoe makreel wordt gefileerd en de samenstelling van de marinade.

Ze kennen elkaar van de Juniorkamer Twente, de netwerkclub voor onstuimige jonge ondernemers tot 40 jaar. Bedrijfsmakelaar Bart Wientjes mag zich nu aanmelden bij een ander ondernemersnetwerk: hij heeft de maximale leeftijd bereikt en onlangs afscheid genomen, maar de vriendschap blijft. 

Bart groeide op in Vasse en kon bijna niet wachten om de grote wereld in te trekken. Hij vertelt: “Iedereen ging naar Groningen, daarom ben ik in Utrecht economisch geografie gaan studeren.” Hij studeert af met een rapport over de toekomst van de Nederlandse winkelmarkt: “Een topman van Ahold voorspelde daarin dat webbestellingen circa 3% zouden bedragen van de totale bestedingen. Dat is wel anders gelopen.” Hij meldt zich als trainee bij vastgoedkoning Cor Zadelhoff en begint in Enschede aan zijn loopbaan als bedrijfsmakelaar. “Na 9 jaar zaken doen met ondernemers was het ondernemerschap een volgende stap in mijn loopbaan. Na enkele gesprekken met mijn oud-collega, Henri Boers, heb ik de keuze gemaakt om in 2014 toe te treden tot partner en mede-eigenaar bij Boers & Lem. We werkten toen met 4 collega’s en hielden ons voornamelijk bezig met adviestrajecten en weinig met verhuur en verkoop van bedrijfsonroerend goed en taxaties. Nu zijn we met 14 collega's en doen we ruim 300 taxaties per jaar. Daarnaast hebben we een verkoop-en verhuurportefeuille van 200 objecten, om maar aan te geven hoe we gegroeid zijn.”

Gas geven en afspraken nakomen
Het succes van Boers & Lem kan hij verklaren: “De markt was ingekakt. Wij waren jonge honden die gas gaven, ondernemend zijn en onze afspraken nakwamen. Succes begint met kennis. Henri en ik zijn universitair geschoold. We hebben gekeken welke dingen goed gaan, maar zeker ook welke fout gaan. En je moet een uitgebreid netwerk hebben en, vooral nu, alert zijn. Snel reageren op vragen van relaties.”

Bart staat bekend om zijn dossierkennis als het gaat om bedrijfsruimten. Van nagenoeg elk bedrijfspand in de regio kent hij de huurder, verhuurder, de activiteiten binnen de muren: “Ja, dat is bijna ziekelijk maar ik heb nu eenmaal een passie voor gebouwen…” Zijn culinaire passie is beduidend minder, erkent hij. “Ik eet 2 tot 3 dagen per week buiten de deur, maar in het weekend kook ik. Niet te ingewikkeld; vooral pasta’s en rijstgerechten. Het moet wel binnen een uur klaar zijn.” Maar er zit vooruitgang in: “Ik ben meer gaan barbecueën en heb de Hanos ontdekt. Dat is nu zo’n beetje mijn supermarkt geworden. Vanuit ons huis in de Bornsche Maten kan ik er op de fiets naartoe”. Chef Van Riswijk roept: Bart mag de worsteling met de kreeftenscharen aangaan.

Lees hier het verhaal van Fabian Perik. 

De heren serveren 3 mooie gangen begeleid door de wijnen van het Italiaanse huis Cavazza uit Veneto. Een prosecco om de kelen te smeren, een fabuleuze witte wijn en een robijnrode bij het Dinkeldalrund. Het kan allemaal nog net in de binnentuin, op de grens van de herfst.

Lees het complete interview in TOM Magazine en bekijk hier de 'achter-de-schermen video.

Foto: Frank Visschedijk