Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Column Henri: Goud, vastgoed of toch cashen?

Wie over kapitaal beschikt, staat op dit moment voor een driesprong: het vastleggen in goud, het investeren in vastgoed, of juist het geïnvesteerde vermogen cashen.

Bedrijfsmakelaar Henri Boers voor het logo Boers & Lem

De eerste optie is een populaire. De bancaire sector verwacht in 2021 een daling van de huizenprijzen, het aantal faillissementen zal flink toenemen en daarmee ook het aantal werklozen. De DNB verwacht een diepe economische recessie. Als gevolg van die berichtgeving zullen veel beleggers hun geld in goud investeren - goud behoudt immers altijd haar waarde - en daarmee de goudprijs naar nieuwe recordhoogten duwen. Goud klinkt dus als een veilige bestemming voor je kapitaal.

Toch blijft ook vastgoed een goede investeringsmogelijkheid. Toegegeven: die overtuiging komt deels omdat ik als ondernemer positief in het leven sta en als vastgoedadviseur altijd kansen zie. Maar er zijn daarnaast genoeg feiten om mijn mening te onderbouwen.

Zo blijkt dat ondanks de huidige coronacrisis de woningmarkt gewoon doordraait. Het aantal kijkers op Funda In Business bereikte in juni zelfs ongekende hoogten. De vraag naar vastgoed is dus onverminderd aanwezig. Tegelijkertijd laten de cijfers zien dat het woningtekort verder gaat oplopen tot ongeveer 425.000 woningen in 2025. Dit betekent dat we straks op elke 20 woningen één woning tekort komen en dat er vooral doorgebouwd moet worden. En dan is er nog de rentestand. Die stand is een belangrijke aanjager van investeringen in vastgoed. De verwachting is dat zowel de korte als lange rente stabiel blijven wat voor rust op de financiële markten zorgt. Een zeer gunstig vooruitzicht.

Natuurlijk liggen er ook risico’s in de markt. Niemand weet hoe lang en hevig corona de economie nog zal beïnvloeden. En cash is - en blijft - king in crisistijden. Overweeg je om vastgoed te verkopen? Een begrijpelijke keuze. Bepaal dan, voordat je de vastgoedmarkt bestormt, eerst jouw verkoopcriteria, verken de mogelijkheden in de markt en kies op basis daarvan de juiste verkoopstrategie om zo jouw cash opbrengst te maximaliseren.

Henri Boers

Wij denken graag met je mee! Bel ons voor een vrijblijvend advies op 053-433 55 77 | 0546-74 00 00 of stuur een mail naar info@boersenlem.nl.

Bron: TOM Magazine augustus 2020