Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Column Henri Boers: Heeft u de gok al gewaagd?

Enkele maanden geleden was hét gespreksonderwerp van de dag niet de politiek of het voetbal. Het was zelfs niet het weer. Nee, het ging over coins: of je 'erin' zat en zo niet, hoe je eraan kon komen. Want wie wilde daar niet bij horen?

Nu hoor ik er niemand meer over en áls erover gesproken wordt, dan stokt het gesprek al snel. Dat zal vast een reden hebben. Zelf voel ik grote weerstand opkomen als het erom gaat geld te stoppen in iets waarvan alleen al de naam erg vaag is: cryptocurrency.

Misschien spreekt de wereld van het vastgoed me daarom wel zo aan. Vastgoed is eigenlijk vrij simpel. Vastgoed bestaat, net als bij cryptocurrency, uit verschillende segmenten en producten, maar is een stuk concreter. U kunt investeren in woningen, winkels, bedrijfshallen en kantoren. Een groot voordeel van vastgoed ten opzichte van cryptocurrency is dat u niet alleen kans heeft op indirect rendement, maar in elk geval direct rendement kunt krijgen door het ontvangen van huur. Misschien wat minder spannend dan de volatiele cryptomarkt, maar een passief inkomen waar u op kunt rekenen is altijd een prettig gegeven.

Naast dat prettige directe rendement kunt u zelf invloed uitoefenen op de waarde van uw pand. Bijvoorbeeld door middel van een goede optimalisatie van de huurcontracten of door het pand goed te onderhouden dan wel te verduurzamen voor de toekomst.

In Twente zit u bovendien goed. Terwijl de vastgoedmarkt in de Randstad lichtelijk overspannen raakt, is er in Twente nog volop ruimte voor groei. Enschede is in bloei en investeerders kunnen hier betere directere rendementen krijgen dan in bijvoorbeeld Nijmegen of Groningen. De prijzen in Enschede zijn in de diverse vastgoedsegmenten zelfs alweer gestegen en hier profiteren ook de andere plaatsen in Twente van.

Heeft u zelf weinig verstand van vastgoed? Dat hoeft geen belemmering te zijn. Er zijn vele, goed opgeleide vastgoedprofessionals en vele vastgoedbedrijven in deze regio die u van advies kunnen voorzien of u zelfs helemaal kunnen ontzorgen. En als dat goed gaat, dan is er ruimte genoeg om eens een gokje te wagen met wat coins. Want laten we eerlijk wezen: een leven zonder risico's is tenslotte ook maar saai.

Column RealEstate in Tom Magazine juli 2018

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.