Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Column Henri Boers: Over vastgoed, trots en een groot dankjewel

De donkere dagen voor Kerst zijn altijd een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. In dit geval levert dat een bijzonder goed gevoel op. 2018 gaat namelijk de boeken in als een recordjaar op het gebied van vastgoed.

CBRE –internationaal de grootste vastgoedadviseur- verwacht dat het investeringsvolume in 2018 zal uitkomen op ongeveer 21 miljard euro. Volgens hun onderzoek vinden die euro’s met name hun weg naar woningen. En zolang er aanbodkrapte is en de rente laag blijft, komt hier geen verandering in. Wat verder opvalt in dit onderzoek is dat meer investeerders buiten de randstad kijken. 

Uit de onlangs uitgekomen vastgoedrapportage van Stichting Vastgoedrapportage Twente blijkt ook dat de transactiecijfers van kantoren, winkels, bedrijfsruimten en woningen in de lift zitten. Er zijn lokaal behoorlijke verschillen, maar over de hele linie is het sentiment positief en ook onze regio kan goede cijfers overleggen. 

Kijken we naar onszelf, dan was 2018 een fantastisch jaar. Een jaar waarin wij wederom een FD Gazellen Award mee naar huis mochten nemen. En een jaar waarin we verder gegroeid zijn. We zijn blij dat we onze marktpositie op het gebied van kantoren en bedrijfsruimten hebben verstevigd en dat onze retailtak in korte tijd al een behoorlijke marktpositie heeft weten te verwerven. Ondertussen loopt onze taxatieafdeling voorop als het gaat om automatisering. Ze kan hierdoor snel en tegen concurrerende tarieven taxatierapporten opleveren. Iets wat we terugzien in de jaarlijkse groei die deze afdeling doormaakt. 

Dat gaat allemaal niet vanzelf. Het is mooi om onderdeel uit te maken van dit team van jonge professionals die het maximale uit hun carriere willen halen. Zo gaat iedereen zich komend jaar verder specialiseren door middel van cursussen en opleidingen. En dat is ook goed nieuws voor u. U bent daarmee ook in 2019 verzekerd van de beste vastgoedprofessionals.

Natuurlijk kunnen we het jaar niet afsluiten zonder een woord van dank richting u. Want de groei van ons kantoor en de resultaten van de afgelopen periode waren niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen dat wij van u, onze opdrachtgevers en klanten, hebben mogen ontvangen. Wij zijn daar zeer dankbaar voor dus bij deze: een enorm dankjewel! 

We zien elkaar hopelijk allemaal snel in het nieuwe jaar, maar voor nu wensen wij u goede kerstdagen, een fijne jaarwisseling en een gezond 2019 toe.

Henri Boers