"Een crisis kan ook kansen bieden" | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

"Een crisis kan ook kansen bieden"

In de rubriek 'Hoe komen we de dag door in coronatijd' door Anja Kruise van de Tubantia, neemt zij een inkijkje in hoe mensen deze bizarre tijd in onze regio beleven. Dit keer vertelt onze eigen Bart Wientjes hierover.

Hoe doet u uw werk nu?
"Ik zit op ons kantoor in Enschede, waar ik een afgesloten kamer heb. De rest van de medewerkers werkt thuis. Beneden is één binnendienst medewerkster en ook de taxatiedienst werkt door. Wél hebben we een streng protocol volgens de maatregelen van de RIVM. En wat niet noodzakelijk is, wordt opgeschort."

Valt er nog iets te makelen?
"Er zijn deze week een aantal deals af te wikkelen, zoals met een producent van schoonmaakmiddelen die door het coronacrisis per direct extra ruimte nodig heeft. In de retail is een behoorlijke vraaguitval. Men is huiverig voor bezichtigingen. Normaal zijn er zo'n vijftien bezichtigingen per week, op dit moment staat de teller voor deze week op zes."

Hebben ondernemers niet wat anders aan hun hoofd dan bedrijfsruimte?
"Integendeel. We krijgen van huurders vaak de vraag of zij een huurkorting kunnen krijgen nu ze zoveel minder bezoekers hebben. Maar daar gaan wij niet over. Wij wijzen ze dan op de fiscale voordelen die de overheid voor ondernemers in het leven heeft geroepen."

Hoe ziet de toekomst er uit voor de branche?
"Ik sluit niet uit dat deze crisis het begin is van een nieuwe economie. Nu we massaal aan het thuiswerken zijn, vragen bedrijven zich misschien af of ze hun kantoorruimte op deze manier moeten aanhouden of dat het anders kan. In de retail zal wellicht de vraag worden gesteld of en waar men nog fysieke winkels wil. Die ontwikkeling vraagt van ons als makelaars een andere denkwijze. Boers & Lem is gestart tijdens de financiële crisis in 2012 en heeft zich vanaf dat moment doorontwikkeld. Als je creatief bent, biedt een crisis ook kansen."

U sport graag. En nu?
"Ik heb nog nooit zoveel gesport als nu. Ook doordat netwerkborrels en feesten zijn afgelast. Lekker hardlopen. De bootcamp lessen zijn geschrapt, maar die volg ik nu online. Dan zet ik de laptop buiten en doe mee. Ook dat is misschien een nieuwe economie. Dat je niet ergens naar toe hoeft en je kunt sporten waar en wanneer het jou uitkomt."

Bron: Tubantia - 26 maart 2020