Groeiende interesse commercieel… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Groeiende interesse commercieel vastgoed

De interesse in commercieel vastgoed op funda in business nam het laatste kwartaal van 2021 toe. Het totaal aantal bekeken bedrijfsobjecten lag 17% hoger dan het kwartaal ervoor. Daarmee werd net voor het eind van het jaar de dalende trend sinds begin 2021 doorbroken.

Het aantal contactaanvragen met bedrijfsmakelaars steeg met 14% tussen het 3e en 4e kwartaal. Wat vooral opvalt is de interesse in kantoorruimtes. Na een eerdere stijging, nam de interesse in horecalocaties weer af. Een waarschijnlijk reden daarvoor is dat de coronamaatregelen het laatste kwartaal van 2022 weer werden aangescherpt.

‘Opvallend is de toenemende interesse in kantoorruimtes. We horen van bedrijfsmakelaars dat de vraag in de markt verandert.

Bedrijven kijken door de coronacrisis anders naar de inrichting van kantoren en werkplekken. Bij horeca laten de cijfers een afname zien in de interesse in horecapanden vanaf de datum toen de eerste strengere coronamaatregelen ingingen.’ aldus Joost Dop (CEO van funda).

Stijgende interesse kantoren
Niet alleen steeg de interesse in kantoorruimtes ten opzichte van het 3e kwartaal in 2021, maar ook t.o.v. het 4e kwartaal van 2020. In de voorbereiding van het nieuwe normaal, zoeken bedrijven ruimte die daarbij passend is. Er is vraag naar hetzelfde aantal vierkante meters als voor de coronacrisis, maar de wensen en indeling voor de ruimte zijn veranderd. 
Ook de grotere kantoorzoekers bewegen zich weer voor het eerst. Faciliteiten voor werknemers krijgen meer aandacht en door het hybride werken wordt het wij-gevoel op kantoor belangrijker.

Concurrentie op beschikbaar aanbod groeit
In het laatste kwartaal van 2021 stegen de aanmeldingen van nieuwe bedrijfspanden op funda in business met 10%. Dat was meer dan in het 3e kwartaal. Echter, het aantal bedrijfspanden op funda in business daalt onder aan de streep. Door de stijgende interesse en het afnemende aanbod wordt op de commerciële vastgoedmarkt de concurrentie op beschikbaar aanbod steeds groter.

Verkoop bedrijfspand
Overweeg je een bedrijfspand te verkopen en zoek je een energieke bedrijfsmakelaar in Oost-Nederland? Boers & Lem helpt je graag! Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op via:

T. vestiging Enschede: 053-433 55 77
T. vestiging Almelo: 0546-74 00 00
E: info@boersenlem.nl

Bron: Funda in Business

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.