Kennispark in Enschede is een… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Ambitie Kennispark: toplocatie met internationale uitstraling

De gemeente Enschede wil het Kennispark verder uitbouwen tot een levendige toplocatie met internationale allure. De komende 10 jaren moeten er volgens het stedenbouwkundig plan 1.800 nieuwe banen ontstaan op het vernieuwde Kennispark.

3D beeld met modern glazen design lab en kantoorpanden

De extra bedrijvigheid zal nog eens 800 banen opleveren bij de toeleveranciers. Universiteit Twente en het Kennispark moeten volgens het plan samengaan tot één innovatiecampus.

Nieuw laboratorium
Naast dat er een nieuwbouwplan is voor het hoofdkantoor van Demcon, ligt er ook een plan voor nieuwbouw van het Fraunhofer Instituut op het Kennispark langs de Hengelosestraat. 

Aan het Capitool moet een laboratorium worden gebouwd, daar kunnen biomedische start-ups van de UT een ruimte huren. Op de universiteit zijn de laboratoria nu overbezet. De bouwkosten van een nieuw lab voor gezamenlijk gebruik zijn 10 miljoen euro. De Universiteit Twente en de provincie betalen mee. En er wordt flink gelobbyd om een deel van de financiering uit Brussel en het nationaal groeifonds te krijgen.

Forse investering
In de komende 20 jaren wordt er circa 100 miljoen euro geïnvesteerd in het gebied. Het Kennispark wordt autoluw gemaakt. Ook wordt een plan uitgewerkt voor een (commerciële) parkeergarage aan de Hengelosestraat.

Aanbod Kennispark
Boers & Lem
heeft verschillende ondernemers aan een nieuwe plek op het Kennispark geholpen, van waaruit verdere groei mogelijk is. Zelf zijn wij ook op het Kennispark gevestigd en daardoor zijn we goed op de hoogte van alle ontwikkelingen in het gebied. 

Wil je ook graag jouw bedrijf vestigen op deze toplocatie in Enschede? Er zijn nog een aantal objecten op het Kennispark beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.

Advies Kennispark
Overweeg je om een bedrijfspand op het Kennispark te verkopen of te verhuren? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via 053-433 55 77 of info@boersenlem.nl.

Bron: Tubantia