Twente stijgt wederom op de… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Twente stijgt wederom op de ranglijst van logistieke hotspots

Voor het vijfde jaar op rij stijgt Twente op de ranglijst van logistieke hotspots in Nederland, van de 8e naar de 6e plek. Twente wordt hiermee steeds meer een belangrijke vestigingslocatie voor logistieke bedrijven.

Elk jaar worden de logistieke regio’s in Nederland door ruim 30 experts voor logistiek.nl gerangschikt op zaken als bereikbaarheid, ruimte, arbeidsmarkt en ondersteuning door de overheid. Twente scoort erg goed op arbeidsmarkt dankzij de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en arbeidsvoorziening in het Twents Huis van de Logistiek. 

Ook scoort regio Twente hoog in de beschikbaarheid van terreinen en gebouwen en op de ondersteuning die de regionale overheid geeft aan vestigingskandidaten in de logistiek. Op het gebied van bereikbaarheid scoort Twente minder hoog dan andere regio’s.

Betere bereikbaarheid door scheepvaart
Om dat laatste punt te verbeteren is het Twentekanaal belangrijk voor de logistiek in Twente. Er zijn in Twente 8 havens langs het kanaal in gebruik voor beroepsscheepvaart. Die havens zijn in totaal goed voor circa 300 havengerelateerde bedrijven, die werk bieden aan circa 7.500 mensen. 

Een belangrijke rol in de stijgende positie van Twente op deze landelijke ranglijst, is weggelegd voor het regionale bedrijventerrein XL Businesspark in Almelo. De bedrijvigheid is groeiende, grote bedrijven en de laad- en loskade hebben uitbreidingsplannen. Met de aankomende opwaardering van het Twentekanaal en de onlangs geopende tweede sluis bij Eefde, kan transport over water naar regio Twente verder blijven groeien. 

Jaarlijkse stijging
Volgens wethouder Michel Kotteman uit Borne, ook voorzitter van het XL Businesspark, is er al langere tijd sprake van groei van de logistiek in Twente. „We zitten nu in Nederland natuurlijk in een economische moeilijke periode, maar ik denk dat de logistiek gaat bijdragen aan het herstel.” 

De Almelose wethouder Arjen Maathuis, die met Kotteman de bestuurlijke karttrekker van de logistieke ontwikkeling in Twente is, zegt dat deze nieuwe nummer 6 positie de enorme potentie laat zien van de logistiek in Twente. „Als je elk jaar stijgt dan val je op in eigen land en dat leidt tot belangstelling.

Dat beaamt ook onze collega en specialist op het gebied van logistiek vastgoed Bart Wientjes. “Wij merken dat er behoorlijk veel vraag is vanuit gebruikers en beleggers naar logistiek vastgoed in Twente. Momenteel is er een tekort aan geschikte hoogwaardige logistieke ruimte. Veel bedrijven die op zoek waren naar logistiek vastgoed hebben wij vorig jaar en in de eerste 4 maanden van 2020 succesvol aan een nieuwe ruimte kunnen helpen. Zowel namens beleggers als namens gebruikers hebben wij diverse logistieke ruimtes verhuurd dan wel aangehuurd. Vanwege de hoeveelheid transacties in het logistieke vastgoed was Boers & Lem het afgelopen jaar één van de grootste logistieke bedrijfsmakelaars van de regio Twente.”

Heeft u logistieke ruimte beschikbaar, neem voor meer informatie contact op met Bart Wientjes: 053-433 55 77 of bart@boersenlem.nl. Bent u op zoek naar warehouse ruimte, bekijk het aanbod op onze website of neem contact op met Bart Wientjes voor vrijblijvend advies.

Bron: Tubantia

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.