Behoefte naar opslag- en… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Behoefte naar opslag- en distributieruimte groeit aanzienlijk

De vraag naar opslag- en distributieruimtes is sinds het begin van de coronacrisis flink gegroeid. Aanvragen bij bedrijfsmakelaars voor deze ruimtes zijn in de afgelopen twee maanden bijna verdubbeld ten opzichte van 2019 blijkt uit een onderzoek van Funda in Business. Kan er nog wel aan de vraag worden voldaan?

In de periode vóór de coronacrisis zag Funda in Business al een toename van de vraag. Die is de afgelopen twee maanden alleen maar verder gegroeid. Er komen twee zaken naar voren uit het onderzoek: de extreem grote hallen van meer dan 10.000 m2. En ook de hallen in de regio's Rotterdam en Eindhoven zijn veel gevraagd. Funda in Business denkt dat de grote vraag komt uit de toegenomen online verkopen. Distributie vindt meer plaats vanuit één groot verzamelpunt.

Webshops
De groei komt niet alleen van de grote retailers, maar zeker ook van de kleinere webshops die ook landelijk organiseren. Als die groeien, hebben die ook meer ruimte nodig. De nieuwe opvallende cijfers zijn van afgelopen juni en juli en worden nog verder onderzocht.

Daarnaast is er een structureel tekort naar bedrijfshallen en distributiecentra. Dat kan zomaar zijn weerslag krijgen op de prijzen. Volgens Funda in Business is dat de afgelopen jaren ook al gebeurd. Continue spanning tussen vraag en aanbod heeft een effect op de prijs. Als je als projectontwikkelaar dit soort cijfers hoort, kan ik me voorstellen dat je denkt: dit wás al een interessante markt, maar misschien is die nóg wel interessanter geworden.

Boers & Lem 
Onze bedrijfsruimtespecialist Bart Wientjes merkt dat ook in regio Twente. “Wij merken dat er grote behoefte is vanuit gebruikers en beleggers naar opslag- en distributieruimte in Twente. Dit zorgt voor een grotere vraag dan aanbod aan geschikte, kwalitatief goede opslag- en distributieruimte."

Bart Wientjes: "Wij merken ook dat de grote vraag naar logistieke bedrijfsruimte structureel van aard is in Twente. Belangrijke reden hiervoor is dat het aandeel E-commerce van de totale winkelverkopen in Nederland sterk groeiende is. De coronacrisis zal deze trend waarschijnlijk alleen maar versterken. Door een tekort aan beschikbaar logistiek vastgoed kunnen op het moment in Twente niet alle zoekvragen naar geschikte opslagruimtes bediend worden."

Informatie en advies
Op zoek naar een opslag- of distributieruimte of wilt u graag ruimte verkopen of verhuren? Bedrijfsruimtespecialist Bart Wientjes helpt je graag. Neem contact met hem op via 06-53 73 03 43, stuur een bericht naar bart@boersenlem.nl of bekijk hier ons aanbod.

Bron: BNR

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.