Kennispark in Enschede is een… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Beleggingsfonds investeert 200 miljoen in Kennispark Enschede

De ontwikkelingen op Kennispark Twente moeten in stroomversnelling komen. De Universiteit Twente, Stichting Gebiedsorganisatie Kennispark en de gemeente Enschede willen daarom een samenwerkingsovereenkomst aangaan met ASR Dutch Science Park Fund.

3D beeld met modern glazen design lab en kantoorpanden

Het beleggingsfonds startten in 2019 met een bestedingsruimte van 200 miljoen euro en krijgt gedurende een aantal jaar het voorkeursrecht op twee kavels van de gemeente Enschede langs de Hengelosestraat.

De wens van de gemeente is dat er op het Kennispark Twente een innovatiecampus ontstaat. Met ruimte voor start-ups die bij het profiel passen van de Universiteit Twente en de zogenoemde scale-ups die net voorbij de opstartfase zijn.

Daarnaast wordt ook gedacht aan voldoende woon- en werkruimte voor de 'young professionals', kantoren en onderwijsgebouwen. En dat alles binnen het streven van de gemeente om jonge talenten aan te trekken en te behouden voor Enschede.

Vastgoedeigenaren
De eerste ontwikkelingen op het Kennispark Twente zijn al in gang gezet. Dat wordt zichtbaar met de komst van een parkeergarage en twee nieuwbouw kantoren met vergaderruimten en laboratoriums langs de Hengelosestraat.

Om de ontwikkelingen in het gebied te versnellen ziet de gemeente het liefst zo min mogelijk (nieuwe) pandeigenaren. Nu zijn de panden en kavels van Kennispark in het bezit van 60 vastgoedeigenaren, wat de snelheid van de ontwikkelingen belemmerd.

Eerste kooprecht op bouwgronden
Door de samenwerkingsovereenkomst met ASR verkrijgt het beleggingsfonds van de verzekeringsmaatschappij een eerste optie op bouwgronden binnen het Kennispark. De kavels in het gebied mogen als eerste door ASR aangeschaft worden, voordat andere geïnteresseerde kopers ervoor in aanmerking komen.

Start-ups en scale-ups
De bedoeling is dat het beleggingsfonds zich aan de gestelde doelen op het Kennispark Twente houdt, zoals het bieden van werkgelegenheid. In de komende 10 jaren moeten er volgens het plan 1.800 banen ontstaan. Veel banen worden gecreëerd doordat startups doorgroeien naar scale-ups en uiteindelijk volwassen ondernemingen worden.

Op het moment ontbreekt het vooral voor scale-ups aan passende huisvesting en voorzieningen op Kennispark, waardoor hun ontwikkeling wordt geremd of de bedrijven zelfs verhuizen naar een locatie buiten de regio.

Aanbod kantoorpanden Kennispark
Bij Boers & Lem merken we dat er veel interesse is van organisaties om zich op Kennispark te vestigen. Wij hebben diverse ondernemers al aan een nieuwe plek op Kennispark Twente geholpen. Ons eigen kantoor is er ook gevestigd, daardoor zitten we midden in de ontwikkelingen en zijn we goed geïnformeerd over het gebied.

Boers & Lem vastgoedadviseur Bart Wientjes over Kennispark: "We zien inderdaad dat de vraag naar kantoor- en labruimte op het Kennispark in Enschede groot is. En is er niet zoveel labruimte beschikbaar. Een gebouw, waarin een onderneming kantoorruimte met ‘gedeelde’ labruimte kan huren, is een mooie uitkomst."

Bart: "Aan parkeerplaatsen is op Kennispark een tekort. Extra parkeerruimte is noodzakelijk bij de ontwikkeling van nieuwe gebouwen. Ook zou uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen voor andere pandeigenaren/gebruikers op Kennispark goed zijn."

Ontwikkeling woningen
"De ontwikkeling van woningen voor studenten zie ik als een duurzame en lange-termijn investering. Er is een groot tekort aan woonruimte voor studenten. Als de gemeente kennis wil behouden, is het noodzakelijk om hier iets aan te doen." aldus Bart.

Informatie & contact
Neem voor meer informatie over de ontwikkelingen contact op met één van onze adviseurs. Wil je jouw bedrijf ook op deze toplocatie in Enschede vestigen? Er zijn nog een aantal objecten op het Kennispark beschikbaar. Bekijk het aanbod op onze website of neem contact met ons op voor meer informatie of plan een bezichtiging:

T. 053-433 55 77
E. info@boersenlem.nl

Lees ook: 
Belegger moet Kennispark als banenmotor op gang brengen (bron Tubantia)
- Ambitie Kennispark: toplocatie met internationale uitstraling

Bron: RTV Oost
Foto: Gemeente/UT