Bedrijfsmakelaar Barry Seelen over… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Column Barry: Het borrelt en bruist in Almelo

"Wie de naam Almelo hoort, denkt in het beste geval aan Heracles en in het slechtste geval aan de uitspraak van Herman Finkers dat er zo weinig te beleven valt. Jammer, want Almelo is meer dan dat. Veel meer. Wie de moeite neemt, ontdekt het zelf: this is the place to be." zegt Barry Seelen in zijn column voor TOM Magazine.

Column van Barry Seelen in Tom Magazine

Ik woon al mijn hele leven in Almelo met uitzondering van de 4 studiejaren die ik doorbracht in Groningen. Jarenlang was de stad vooral mijn thuis tot het ook zakelijk gezien interessant werd. Want vastgoed is het nieuwe paradepaardje van de stad. Wanneer ik over de A35 naar huis rijd, tekent zich aan de zuidzijde van Almelo een indrukwekkend beeld af. Hier, op het XL-businesspark stampen aansprekende bedrijven in rap tempo grote, moderne bedrijfsruimtes uit de grond. Hetzelfde gebeurt een stukje verder, langs de N36, waar op het Bedrijvenpark Twente aan de noordkant van Almelo fors wordt verbouwd en uitgebreid.

Stimulans gemeente en overheid
De investeringen van gemeente en overheid in bedrijfsterreinen werpen duidelijk hun vruchten af. Gestimuleerd door de ruimte, de bereikbaarheid en het parkmanagement, hebben vele bedrijven inmiddels de stap genomen om te verhuizen naar één van beide locaties. Met een nieuwe of grotere locatie is er uiteraard meer behoefte aan personeel. En zo wordt een steeds sterker economisch klimaat gekweekt en wordt Almelo ook als vestigingsplaats interessanter.

Binnenstad Almelo 
Logisch dus dat ook binnenstedelijk de mouwen zijn opgestroopt. Het kanaal en de haven zijn teruggebracht tot in hartje binnenstad met hieromheen een goed gevuld plein met horeca, winkels en woningen waar het altijd druk is - de huidige lockdown niet meegerekend. Zelfs het woonklimaat kreeg een upgrade. Wat te denken van de hippe stadswijk Indië en het wat meer buitenaf en in het groen gelegen Almelo Noord-Oost? De nieuwbouwwoningen en bouwkavels vinden er in rap tempo aftrek.

Lange adem
Al deze projecten hebben een lange aanlooptijd nodig gehad van 10-15 jaren. Echter, de lange adem loont. Mijn advies: blijf dus niet stil zitten, maar ga ik gesprek met de gemeente, met marktpartijen, ontwikkelaars en ondernemers. Regeren is vooruitzien en dat bekende gezegde van Herman Finkers, over dat stoplicht? Daar is al lange tijd geen sprake meer van.

Barry Seelen

Meer hierover? Bekijk ook het interview van Barry door RTV Oost.

Foto: Frank Visschedijk