Drie miljoen euro subsidie voor… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Drie miljoen euro subsidie voor binnenstad Hengelo

Voor de verdere ontwikkeling van de binnenstad van Hengelo, verstrekt de provincie Overijssel drie miljoen euro subsidie aan de gemeente. Wel gelden er drie voorwaarden waaraan het plan moet voldoen om deze subsidie te ontvangen.

Die drie voorwaarden zijn: de stimulering van woningbouw, invulling van leegstaande winkels met een andere functie en versterking van de ruimtelijke kwaliteit.

Lange Wemen
De subsidie is bedoeld voor de ontwikkeling van de Lange Wemen, de herinrichting van het gebied rondom het plein aan de Wetstraat in combinatie met de sloop van de Lambertuspassage en de transformatie van de winkelstraten. Samen voldoen deze plannen perfect aan bovengenoemde voorwaarden.

Levendige binnenstad
Hengelo werkt samen met de provincie Overijssel en de HMO om verder te bouwen aan een compacte en bruisende binnenstad waar ruimte is voor groen. De provincie wil het woon-, werk- en leefmilieu van de Overijsselse binnensteden aantrekkelijker maken. Door ontwikkelingen in de retailbranche vindt een verschuiving plaats van winkeloppervlak naar andere functies, zoals wonen. De provincie wil daarmee tegelijkertijd de druk op de woningmarkt verlagen, doordat er meer woningen worden gerealiseerd, dichtbij alle voorzieningen.

Een belangrijke reden voor de provincie is dat zij in het plan ‘Lange Wemen’ de ontwikkelingen van woningbouw, ruimtelijke kwaliteit en klimaatadaptatie samenkomen. Een belangrijke reden voor de provincie om de ontwikkeling van dit gebied te ondersteunen.

Vermindering van 10.000 m2 retailmeters
In het voormalige plan stonden veel meer vierkante meters winkelruimte, maar dat is niet meer realistisch in de huidige tijd. Het nieuwe bestemmingsplan bevat circa 10.000 m2 bruto vloeroppervlak minder retail. Een vermindering van circa 2.000 m2 t.o.v. de huidige situatie.

Informatie & advies
Ben je op zoek naar een bedrijfsruimte, beleggingspand, winkel of kantoor in Hengelo en omstreken of wil je graag een bedrijfsruimte verkopen of verhuren? Onze vastgoedadviseurs helpen je graag! Neem contact met ons op via 053-433 55 77 of info@boersenlem.nl of bekijk ons aanbod.

Lees ook: Hengelo pakt leegstand in de binnenstad succesvol aan

Bron: Property NL

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.