Dura Vermeer breidt uit met nieuwe… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Dura Vermeer breidt uit met nieuwe locatie van ca. 2.200 m² in Twente

VERHUURD | Dura Vermeer Bouw Hengelo zet de eerste stap richting de realisatie van een uitbreidingslocatie op Westermaat de Veldkamp, centraal in Twente, op de grens van Hengelo en Borne. De ontwikkelende bouwer brengt hier diverse disciplines samen, zoals Service, Nazorg & Beheer en productielocatie voor conceptuele woningbouw, kleine utilitaire bouwopgaven en Materieelservice. De samenwerking, in nauwe afstemming met InvestX, Boers & Lem en Pr8 Architecten, markeert een belangrijke stap naar een duurzame en geïntegreerde werkomgeving. BWS Bouw uit Borne realiseert het nieuwe pand.

Thijs Haafkes, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo, benadrukt het belang van deze integratie: "Door de samenvoeging van verschillende disciplines, zoals Kleinbouw, 'Service, Nazorg en Beheer', Blokje Om en Dura Vermeer Infra en Materieelservice, creëren we een regionale hub om onze opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen. De noodzaak voor een nieuw gebouw was hoog, gezien de verouderde staat van diverse locaties. We zijn dan ook verheugd met deze locatie en zien dit als een kans om waarde toe te voegen aan onze duurzaamheidsambitie nul co2-uitstoot in 2050.”

Consolidatie van verschillende werklocaties

De nieuwbouw consolideert diverse werklocaties van Dura Vermeer, waaronder Kleinbouw aan de Petroleumhavenstraat. Zij zijn verantwoordelijk voor diverse kleinere bouwprojecten in sectoren als zorg, onderwijs, overheid en industrie. Daarnaast voegen de productielocatie voor conceptuele woningbouw in Saasveld en een steunpunt voor Dura Vermeer Materieel, momenteel gevestigd in Rijssen, zich bij de uitbreidingslocatie.

Deze ontwikkeling sluit naadloos aan bij de bredere ambitie van Dura Vermeer Bouw Hengelo om ook regionaal te blijven ondersteunen.

Lokale verankering voor bouw en infra

De keuze voor de Veldkamp is gebaseerd op de uitstekende bereikbaarheid vanaf het hoofdkantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo aan de Bosmaatweg en de nabijheid van de A1.

Op naar Net Zero; nul uitstoot in 2050

De nieuwbouw, die duurzaam wordt gebouwd met gebruik van hout, is voorzien van een dak met zonnepanelen om zowel het elektrische wagenpark als het elektrische materieel van stroom te voorzien. Dura Vermeer streeft ernaar een laadplein op deze locatie te ontwikkelen als integraal onderdeel van de strategie ‘Op Naar Net Zero’, voor nul uitstoot in 2050. De bouwwerkzaamheden gaan van start in juni. Naar verwachting zal de verhuizing rond de kerstvakantie van 2024 zijn.

Boers & Lem Bedrijfsmakelaars adviseerde de verhuurder in deze transactie. Wij bedanken alle partijen voor de prettige samenwerking!

Advies & informatie
Overweeg je ook een bedrijfsruimte succesvol te huren of te verhuren in Borne en omstreken? Neem dan contact op met Bart Wientjes voor meer informatie of een vrijblijvend advies.

T: 06-53730343
E.
bart@boersenlem.nl