Meester-gezeltraject van Merlin… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Meester-gezeltraject van Merlin Versteeg

Na haar studie Vastgoed & Makelaardij gaat Merlin Versteeg aan de slag in de woningmakelaardij. Toch is dit niet helemaal haar ding en maakt ze de overstap naar de bedrijfsmakelaardij. Ze start als junior taxateur bij Boers & Lem. Inmiddels is ze hier alweer 3 jaar werkzaam en zit ze midden in het meester-gezeltraject en is ze op weg naar een nieuwe titel: Register Taxateur.

Over haar keuze voor de bedrijfstaxatie zegt Merlin: "Taxeren is afwisselend en je hebt lekker je eigen ding. Je hebt je eigen verantwoordelijkheden en klantencontact. Het is leuk om op pad te gaan en niet de hele dag op kantoor te zitten." Haar enthousiasme voor het vak leidde ertoe dat ze is bego met het meester-gezeltraject, dit startte in september 2021.

Meester-gezeltraject

Het traject houdt in dat over een periode van twee jaar 15 taxatierapporten worden uitgewerkt. Na elke vijf rapporten wordt er een reflectieverslag opgesteld en krijgt de ‘gezel’ feedback van zijn of haar ‘meester’. “Het is dus heel praktijk gericht,” zegt Merlin.

Merlin deelt haar ervaring met het traject: "Theorie heb je op school gehad en je moet daarna nog twee jaar praktijkervaring opdoen, en dat sluit je af met een assessment." Momenteel werkt ze nog onder toezicht, maar haar doel is duidelijk: "Straks als ik klaar ben, kan ik alleen op pad en kan ik zelfstandig taxaties uitvoeren. En ben je zelf eindverantwoordelijk. Daar kijk ik erg naar uit."

Merlin is bezig met haar laatste blok. "Op het einde moet je een presentatie houden en ze gaan je inhoudelijk vragen stellen en kijken of je echt kan taxeren." Gelukkig wordt ze goed ondersteunt door het team van taxateurs, wat de werkomgeving stimulerend maakt.

Jong en verfrissend

"Als je me toen ik jong was had vertelt dat ik later zou gaan taxateren, dan had ik je niet gelooft. Maar de taxatie-afdeling bij Boers & Lem is erg jong en verfrissend. Ze zijn heel meedenkend," zegt Merlin. Deze benadering van het team weerspiegelt niet alleen een goede energie, maar ook een cultuur van samenwerking en continue verbetering. “Het team van Boers & Lem staat open voor groei en persoonlijke ontwikkeling, waardoor het een fijne omgeving is om mijn meester-gezeltraject te doorlopen.”

Succesvol Assessment

Merlin heeft er vertrouwen in dat haar meester-gezeltraject en aansluitend het assessment succesvol zal verlopen: "Het draait erom dat je kunt aantonen dat je inzicht hebt in de markt en het verloop van een taxatie begrijpt. Maar dat zit wel goed, dus ik verwacht het assessment positief af te sluiten. En daarna mag ik op pad als Register Taxateur!

Merlin Versteeg