Lucas zijn indruk van een halfjaar… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Lucas zijn indruk van een halfjaar meewerken op de taxatieafdeling

Lucas van der Laan, een twintigjarige student vastgoedkunde uit Almelo, is een gedreven tweedejaars student aan het Saxion. Zijn passies zijn muziek, lezen en natuurlijk de vastgoedwereld. En daar zijn wij maar wat blij mee; want Lucas was het afgelopen halfjaar werkstudent op de taxatieafdeling bij Boers & Lem. Hoe hij zijn periode bij Boers & Lem heeft ervaren? Dat vertelt hij graag zelf.


“Hoe ik bij Boers & Lem terecht ben gekomen? Op LinkedIn zag ik een interessante functie voor werkstudent. Nadat ik meer had gelezen op de website, heb ik direct een belletje gedaan. Hoewel dat in eerste instantie te vroeg kwam in mijn studie. Later tijdens mijn bestuursjaar bij de studievereniging Trias Loci organiseerden we een bedrijven dag en natuurlijk was Boers & Lem niet te missen. Zodoende kwam ik wederom in contact met Boers & Lem en ben ik in september 2023 begonnen als werkstudent."

Werkstudent bij Boers & Lem

"Werkstudent is iets anders als een stagiair. Als werkstudent werk je dus naast je studie in dit geval bij Boers & Lem. Hier komt geen stageopdracht bij kijken, maar focus je echt op het praktische werk. Daarnaast kan je flexibel worden ingezet binnen het werkveld; iets wat mij wel heel erg aan sprak.

Gemiddeld werkte ik drie dagen in de week bij Boers & Lem, waarbij ik de taxatie afdeling heb ondersteunt in het uitwerken van rapportages, het opstellen van marktanalyse en meegaan met de opnames. De rapporten evalueer ik samen met de collega’s op de taxatie-afdeling. Ik wist vooraf nog niet zo heel veel over taxatie, daar ging weinig aandacht naartoe vanuit school, maar door het werken bij Boers & Lem heb ik veel geleerd over taxeren en het belang ervan. Dit heeft mij wel tot nieuwe inzichten gebracht."

Het team van Boers & Lem

"Het team van Boers & Lem beschrijf ik als sterk en complementair, met een open en prettige werkomgeving. Ze werken zorgvuldig en gedetailleerd. Boers & Lem durft vooruitstrevend te zijn. Er is veel ruimte voor overleg en genoeg mogelijkheden om door te groeien.

Naast dat er heel hard gewerkt wordt, is er ook veel ruimte voor gezelligheid. Zo lopen mensen makkelijk bij elkaar het kantoor binnen en is er altijd ruimte voor goed gesprek of een grap. Naast de hoogtepunten in het werk, zijn ook de vrijdagmiddagborrels en gezamenlijke ook erg leuke momenten in mijn tijd bij Boers & Lem, waarbij er ruimte is voor ontspanning naast het harde werken."

De toekomst van Lucas

"Hoe nu verder? Ik moet uiteraard nog een paar jaar naar school en ik zal starten met een minor ‘Zakendoen in Duitsland’. Ik wil graag stage lopen in Duitsland, kortom mooie dingen om naar uit te kijken.

"Ik heb genoten van mijn tijd bij Boers & Lem. Ik heb veel geleerd en voel dat er nog veel meer te ontdekken valt. Ik zou andere studenten aanbevelen om als werkstudent bij Boers & Lem te werken vanwege de geboden ruimte, mogelijkheden en uiteraard de gezelligheid. “