PHIX klaar voor volgende fase door… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

PHIX klaar voor volgende fase door extra investeringen en uitbreiding faciliteiten

AANHUUR | Fotonische chiptechnologie wordt steeds meer erkend als een cruciale doorbraak voor de toekomst van chips. Het Enschedese PHIX B.V., dat componenten en modules bouwt voor fotonische chips, kondigt aan dat het €3 miljoen aan nieuw kapitaal heeft opgehaald bij Oost-Nederland en Innovation Industries. Voor de lange termijn heeft PHIX bovendien €20 miljoen verkregen uit het Nationaal Groeifonds. Als kers op de taart betrekt PHIX een nieuw bedrijfspand aan de Hengelosestraat 525 in Enschede om verdere industrialisatie en schaalvergroting van fotonische chips mogelijk te maken.

De groei van geïntegreerde fotonica
Fotonische chips geven informatie door met lichtdeeltjes. Deze chips maken het mogelijk apparaten te maken die aanzienlijk sneller en energiezuiniger zijn dan elektronische chips. Ze spelen een belangrijke rol bij het verhogen van de snelheid en het verlagen van het energieverbruik in datacommunicatie- en telecomindustrie. Bovendien openen ze de deur naar een enorm scala aan nieuwe toepassingen. 

In een paar jaar heeft PHIX zich ontwikkeld als één van de wereldwijde marktleiders in het ecosysteem van geïntegreerde fotonica. De vraag naar PIC’s neemt toe, daarom bereidt PHIX zich voor op de volgende groeifase om klanten en verdere industrialisering van op PIC gebaseerde technologieën in Europa te ondersteunen.

Nieuwe investeringsronde
Om het snelle groeitraject voort te zetten, heeft PHIX een nieuwe investering van 3 miljoen euro opgehaald. Die is opgesplitst in € 1,5 miljoen in eigen vermogen en € 1,5 miljoen in leningen voor nieuwe apparatuur. 

"PHIX is een belangrijke speler in het Nederlandse fotonica-ecosysteem," zegt Gijs Luesken, investeringsmanager Tech bij Oost NL. "Rondom de Universiteit Twente werken verschillende bedrijven aan toekomstige generaties chips en PHIX speelt daar een belangrijke rol in. Als investeerder van het eerste uur zijn we trots dat we daar als Oost NL een bijdrage aan kunnen leveren.”

Verhuizing naar nieuwe locatie
Om de verdere industrialisatie en schaalvergroting van de activiteiten mogelijk te maken, verhuist PHIX eind 2022 naar een nieuw bedrijfspand op Kennispark in Enschede. Het gebouw van 1.800 m2 aan de Hengelosestraat 525 wordt gerenoveerd tot minimaal 600 m2 aan productiefaciliteiten en 600 m2 aan ondersteunende werkruimten, met voldoende ruimte voor uitbreiding. In de productiefaciliteiten zullen maximaal ISO 5 cleanrooms worden ondergebracht om een optimale werkomgeving te garanderen voor de verschillende fasen van de fotonica-assemblage.

Albert Hasper, CEO van PHIX: “De afronding van de recente investeringsronde en onze keuze om naar de nieuwe productiefaciliteiten te verhuizen, tonen onze ambities aan om ons bedrijf te laten groeien en onze klanten in de hele wereld in staat te stellen hun activiteiten verder uit te breiden. Ook zijn we met steun van het Nationaal Groeifonds in staat om onze productiemogelijkheden in Nederland voor het in hoge volumes produceren van geïntegreerde fotonische chips verder op te schalen en te professionaliseren.

Kennispark Twente
Kennispark Twente in Enschede behoort tot de top drie innovatiecampussen van Nederland. Op innovatiecampus Kennispark Twente bundelen ondernemers, overheid en kennisinstellingen hun krachten om de potentie van het gebied nog beter te benutten én Kennispark Twente internationaal nog beter op de kaart te zetten.

Wij wensen PHIX een succesvolle toekomst in het nieuwe pand! 

Boers & Lem Bedrijfsmakelaars Enschede heeft in deze transactie PHIX begeleid bij de aanhuur. De verhuurder is geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Informatie & Advies
Ben je ook op zoek naar een bedrijfsruimte in Enschede? Bekijk dan ons aanbod of neem contact op met Bart Wientjes voor een vrijblijvend advies:

T. 06-537 303 43
E. bart@boersenlem.nl