Subsidieregeling Verduurzaming MKB… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Subsidieregeling Verduurzaming MKB actief

Voor ondernemers zijn er veel subsidies voor verduurzaming van een bedrijfspand beschikbaar. Soms is door de bomen het bos niet meer te zien. Zo is per 1 april 2023 de Subsidieregeling Verduurzaming MKB actief.

Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) actief 
Wat houdt deze regeling nu precies in?

  1. Verkrijgen van subsidie voor het inwinnen van advies over verduurzaming of energiebesparing;
  2. De maximale subsidie bedraagt € 2.500,-.

Wanneer heb je recht op subsidie?
Het doel van deze subsidie is om jou als ondernemer te helpen bij het verduurzamen van jouw bedrijfspand of bedrijfsvoering. 

De SVM vergoedt daarvoor een deel van de kosten van energieadvies en begeleiding. Dus niet de investering of aanschafkosten. Daarvoor zijn andere regelingen van toepassing, zoals: energie-investeringsaftrek (EIA) en/of de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Welke advieskosten vallen onder deze regeling?
Het gaat om energieadvies over energie- en CO2-besparende maatregelen. Voor een bedrijfspand kun je dan denken aan isolatie, zuinige verlichting, zonnepanelen en HR++(+) beglazing.

Hogere marktwaarde
Een duurzaam pand zorgt voor een hogere marktwaarde. Onderzoek wijst uit dat in Enschede de marktwaarde van een bedrijfspand met ruim 16% kan stijgen, zodra het van energielabel G naar label A gaat. Daarnaast is het bij bepaalde banken mogelijk een duurzaamheidskorting te krijgen op de hypotheekrente.

Informatie & advies
Ben je ondernemer en van plan jouw bedrijfspand te verduurzamen? En ben je nieuwsgiering naar de gevolgen voor de marktwaarde van jouw bedrijfspand? Neem dan contact op met onze taxateurs:

T. 088-263 77 30
E. taxatie@boersenlem.nl

Lees ook: Energielabel C medebepalend voor marktwaarde kantoorpanden