Zorgportefeuille Syntrus Achmea… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Zorgportefeuille van Syntrus Achmea Real Estate blijft groeien

AANGEKOCHT | De portefeuille zorgvastgoed van Syntrus Achmea blijft groeien. Namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) heeft de organisatie Gezondheidscentrum Wesselerbrink in Enschede gekocht. De verkoper is Woningcorporatie Domijn.

Het centrum aan de Wesseler-nering 60 in Enschede omvat een totale oppervlakte van 2.800 m² met voornamelijk eerstelijns gezondheidszorg, zoals huisartsen, apotheek, tandarts, fysiotherapie en andere aanvullende eerstelijnsfuncties. 

Een groot deel van Enschede Zuid, de grootste wijk in de stad, is voor de eerstelijns zorg op dit centrum aangewezen. Bij deze acquisitie zijn ook een kleine parkeergarage en 14 levensloopbestendige woningen inbegrepen.

Fondsmanager Daan Tettero zegt: “Wij zijn blij met deze nieuwe aankoop. Gezondheidscentra zijn een hoeksteen in onze strategie. Ze bundelen veel expertise onder één dak en maken zorg beter en toegankelijker. Niet alleen prettig voor de zorgverleners en patiënten. Het zorgt meestal ook voor een efficiëntere zorg tegen lagere kosten.”

Groeiende belangstelling zorgvastgoed 
Vorige week maakte Syntrus Achmea ook de acquisitie bekend van 136 nieuwe intramurale zorgeenheden in Den Haag, die worden verhuurd aan zorginstelling Saffier. De aankopen zijn mogelijk door groeiende belangstelling van institutionele beleggers voor zorgvastgoed. Over 2022 kreeg Syntrus Achmea bijna 300 miljoen euro om in deze categorie te beleggen.

Wij feliciteren Syntrus Achmea met de aankoop van het gezondheidscentrum en bedanken alle partijen voor de prettige samenwerking!

Syntrus Achmea werd bij deze acquisitie geadviseerd door Boers & Lem Bedrijfsmakelaars. Domijn werd bijgestaan door Snelder Zijlstra.

Advies en informatie
Ook succesvol een beleggingsobject verkopen of verhuren? Neem dan contact op met Bart Wientjes voor meer informatie of een vrijblijvend advies:

T. 06-537 303 43
E. bart@boersenlem.nl

Bron: Syntrus Achmea