Winkelomzet bijna weer op oude… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Winkelomzet bijna weer op oude niveau

De afgelopen weken is de winkelomzet bijna weer terug op het niveau van vóór de coronacrisis blijkt uit onderzoek van RetailSonar.

De afgelopen vijf weken bedroeg de gemiddelde winkelomzet 87% van de omzet in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in de eerste weken van de coronacrisis bezochten minder consumenten de winkels. Zij gaven per bezoek wel meer uit dan voorheen (+5%). Toch hebben ondernemers in bepaalde branches het relatief zwaar. Dit geldt met name voor de modebranche en eigenaars van zelfstandige winkels.

Online verkopen
Opvallend is de explosieve omzetgroei van webshops. In de eerste fase van de intelligente lockdown steeg de verkoop tot maar liefst 350%! Van de webshopbezoekers kocht 14% voor het eerst iets online. Volgens RetailSonar verkopen retailers het meest via hun webshops in de gebieden rondom hun fysieke winkels. Dat heeft te maken met naamsbekendheid, vertrouwen en service zoals advies, reparatie en retourmogelijkheden.

Stadscentra
Tijdens de crisis zijn veel consumenten meer lokaal gaan kopen, onder meer door initiatieven om lokale winkeliers te steunen. Zo werd bijvoorbeeld de bekende #supportyourlocal in het leven geroepen. Maar ook door het thuiswerken, de beperking op niet-noodzakelijke reizen en ook vanwege het gemak. De grotere stadscentra (-21%) en overdekte winkelcentra (-18%) leveren daardoor de meeste omzet in. Ook winkels in de periferie leverden 5% omzet in, zoals de woonboulevards. Daarentegen groeiden de kleinere stadscentra wél met 12,5% in omzet.

Stijgende interesse
Nu er steeds meer restricties worden opgeheven, blijkt dat de interesse in commercieel vastgoed ook weer stijgt. Dit merkt ook onze retail makelaar: "Het was natuurlijk een moeizame en onzekere periode voor veel retailers, maar langzamerhand komt het vertrouwen weer terug en komt er gelukkig weer wat beweging in de retailmarkt. De laatste weken hebben we circa 1.500 m² aan winkelruimte verhuurd."

Informatie en advies
Zoekt u een winkelruimte in Oost-Nederland of wilt u een winkelruimte verhuren of verkopen, dan is Boers & Lem de juiste partner. Neem voor meer informatie of vrijblijvend advies contact op via 053-433 55 77 of stuur een bericht naar info@boersenlem.nl.

Bron: Retailnews

Foto winkelende mensen: In de buurt

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.