Zorghotel ‘Imminkhoeve’ uit Lemele… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Zorghotel ‘Imminkhoeve’ uit Lemele maakt een doorstart

VERKOCHT | Zorg- & leefstijlhotel Imminkhoeve dat in september het faillissement aanvroeg, is overgenomen door Ledeboer Investments BV. Het zorghotel, al bijna 50 jaar bekend als vakantieoord voor zorgbehoevenden, maakt een doorstart en opent per direct weer de deuren.

Dat geldt ook voor de tijdelijke opvang, revalidatiezorg en de woon-zorg voor ouderen. Goed nieuws voor alle medewerkers, vrijwilligers en cliënten. Zij kunnen weer aan de slag nadat ze wekenlang in spanning hebben gezeten. 

De Imminkhoeve ontving jaarlijks honderden gasten die extra zorg en aandacht nodig hebben op het landgoed van circa 4.3 hectare.

Maar door de coronamaatregelen was het dit jaar niet mogelijk om deze kwetsbare groep van een vakantie te laten genieten. Boekingen bleven achter en het zorghotel kwam in zwaar weer terecht met als gevolg dat de stichting vorige maand een faillissement aan moest vragen.

Onze vastgoedspecialist Barry Seelen werd daarna uitgenodigd om de Imminkhoeve te bekijken. Hij vertelt: ‘Een indrukwekkend complex van 6.500 m² dat altijd als vakantieoord voor mensen met een beperking heeft gediend. Een heel mooi doel. Het zou zonde zijn als dit niet meer zou kunnen bestaan en deze doelgroep hiervan de dupe zou worden. Met de kanttekening dat het ook heel specifiek is en maar voor een kleine doelgroep geschikt.’

Kort voor de bezichtiging van de Imminkshoeve had hij de heren van Ledeboer Investments gesproken. De investeringsmaatschappij, opgericht in 2017, is ook eigenaar van zorgorganisaties Thuisgenoten en Vérian. Zij vertelden mij toen dat zij bezig waren met een plan voor mensen met een beperking. In de auto van het zorghotel naar huis vielen alle puzzelstukjes voor Barry in elkaar en had hij de koper voor de Imminkhoeve gevonden. Door goed teamwerk van curator Te Woerd, Brusse Masselink Advocaten, Ledeboer Investments en Barry namens Boers & Lem is de koop in korte tijd tot stand gekomen.

‘Ik ben op alle deals heel trots, maar ik vind het heel speciaal dat door deze deal zorgbehoevenden weer op de Imminkhoeve kunnen ontspannen en genieten. En dat medewerkers en vrijwilligers weer hun activiteiten kunnen oppakken’ aldus Barry.

Boers & Lem Bedrijfsmakelaars Twente heeft deze transactie namens de koper mogen begeleiden.

Informatie en advies
Ook op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte of wil je een bedrijfspand verkopen of verhuren? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies: 0546-74 00 00 | 053-433 55 77 of stuur een bericht naar info@boersenlem.nl.

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.