Enschede krijgt een ander gezicht… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Enschede krijgt een ander gezicht door grootstedelijk plan

Het grootstedelijke plan voor het stationsgebied in Enschede gaat door. De Enschedese raad gaf eind juni groen licht voor de omvorming van het gebied dat het Centrumkwadraat wordt genoemd. In de komende jaren zullen in dat gebied honderden woningen, studentenkamers en ook kantoorruimte en winkels worden gebouwd.

Een 'go' voor het Centrumkwadraat
Het was niet zo verwonderlijk dat het voorstel het haalde. Eerder had de raad al een positief geluid laten horen over de ambitieuze plannen voor het Centrumkwadraat. In dit gebied vormt de Molenstraat een centrale verbinding. Toch leek het er even op dat de raad alsnog op de rem zou trappen. De meeste gehoorde reacties over het voorstel waren o.a. ‘te groot, te snel en vooral te onzeker qua financiële onderbouwing’.

Onder druk
Het college en ook de raad stonden even flink onder druk. Zouden ze ‘nee’ zeggen tegen het huidige voorstel, dan zou het Enschede zomaar 140.000 euro extra hebben gekost aan overdrachtsbelasting bij de aankoop van het terrein van het voormalige partycentrum ‘t Bölke. Als er voor 1 juli jl. geen besluit werd genomen zouden ze, met het vervallen van de koopovereenkomst, de regie voor een groot deel in het gebied uit handen geven.

De komende 10 jaar moet dat gebied een onderdeel van het centrum worden. De pijlers zijn veel ruimte voor groen, karakteristieke panden en een goede verbinding met het station.

Mega project
Over het plan zelf bestaan geen twijfels in de raad. Al hebben sommige fracties niets met mega project dat Enschede allure moeten geven. Zij zien veel liever extra betaalbare- en sociale huurwoningen voor de inwoners van Enschede. Maar voor hen was er een duidelijke boodschap. „In het plan komen 314 sociale huurwoningen en het aantal studentenkamers gaat ook fors omhoog.”

Beleggingspanden
Boers & Lem
heeft in het afgelopen jaar ook een aantal panden verkocht die in het gebied liggen. Die zullen ook worden herontwikkeld, zodat ze binnen het plan passen. Het gaat om het pand 'De Stadspoort’ en het beeldbepalende kantoorpand aan het Stationsplein. 

Informatie
Meer informatie over de plannen in Enschede? Neem dan contact met ons op: tel. 053-433 55 77 | e-mail. info@boersenlem.nl.

Bron. 
Foto: Centrumkwadraat.nl

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.