Stijging huren logistiek vastgoed… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Stijging huren logistiek vastgoed vooral in Nederland

Uit onderzoek van vermogensbeheerder Fidelity blijkt dat de huren van distributiecentra stijgen. Vooral in het volgebouwde Nederland.

De huuropbrengsten van Europese distributiecentra zijn in de afgelopen drie jaar harder gestegen dan die van andere bedrijfspanden, blijkt uit het onderzoek van Fidelity International. Naar verwachting van de vermogensbeheerder stijgen de huurprijzen de komende 18 tot 24 maanden nog verder door een tekort aan nieuwe panden. 

Strenge regelgeving
Voornamelijk in dichtbevolkte landen zoals Nederland is het moeilijk om aan bouwgrond te komen als gevolg van strenge regelgeving.

Daarnaast spelen het economisch klimaat, de torenhoge bouwkosten, minder gunstige financieringsvoorwaarden en het tekort aan bouwpersoneel een rol bij de stijging van huurprijzen van distributiecentra in Nederland. 

Verschuiving offline naar online
Daarnaast heeft de verschuiving van offline naar online winkelen de huurprijzen van distributiecentra doen toenemen. Verder ziet Fidelity dat reshoring van bedrijfsactiviteiten, als gevolg van problemen in de toeleveringsketens, de vraag naar distributiecentra aanjaagt. Door de problemen in de toeleveringsketens willen bedrijven graag meer voorraad aanhouden en daar is ruimte voor nodig. 

Beperkt aanbod distributieruimte Twente
Ook in Twente zien we dit terug. Directeur/bedrijfsmakelaar van Boers & Lem Bart Wientjes zegt hierover: 

"In de hele regio Twente blijft de vraag naar logistieke bedrijfsruimte onverminderd hoog. Het aantal zoekvragen overtreft het beperkte aanbod dat beschikbaar is met als gevolg dat er in Twente een zeer lage leegstand is en een gebrek aan distributieruimte. De verwachting is dat deze situatie de komende tijd ook in deze regio zo zal blijven door de beperkte beschikbaarheid van nieuwe bedrijfsgronden voor logistieke activiteiten".

Informatie & advies
Meer informatie over dit onderwerp of een vrijblijvend advies? Neem dan contact op met Bart Wientjes

T. 053-433 55 77
E. bart@boersenlem.nl

Bron: Property NL