Iedereen kent de geelzwarte borden… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Iedereen kent de geelzwarte borden van Boers & Lem, maar wat doen die mensen nou eigenlijk?

Ruim een jaar geleden lag dit stuk grond in Almelo nog vol met de zwartgeblakerde resten van de oude kringloopwinkel. Maar nu staat er na die allesverwoestende brand in januari 2023 een gloednieuw bedrijfsverzamelgebouw. Wie dat geregeld heeft? Barry Seelen (48) is één van hen. De directeur van Boers & Lem is apetrots dat de plek opnieuw tot leven komt. En zo heeft de makelaar wel meer bijzondere verhalen.

De knalgele posters met zwarte letters behoren in Almelo tot het straatbeeld. Als het om zakelijk vastgoed gaat zijn de makelaars van Boers & Lem nadrukkelijk aanwezig in de stad. Als adviseurs en begeleiders spelen ze achter de schermen een belangrijke rol bij de stadsontwikkeling. Een van de huzarenstukjes: die snelle invulling aan de César Franckstraat, waar in 2023 een enorme brand woedde.

 Foto: Tubantia

Rook was nog niet opgetrokken

De rook van de verwoestende vuurzee was nog niet opgetrokken of de gedupeerde eigenaar Ron Kits belde hem in datzelfde weekend al op. „Hij vroeg of ik maandagmorgen tijd had. Ik kon hem gelukkig snel een geschikte plek op ’t Noordbroek aanbieden voor zijn kringloopbedrijf. En heb geholpen met de herontwikkeling. Dat kwam in een stroomversnelling. Daar word ik blij van.”

Thuis in de Javatoren

Barry Seelen groeide op in de Schelfhorst, studeerde in Groningen, werkte bij De Schakel en Ten Hag en werd in 2017 met Bart Wientjes eigenaar van Boers & Lem. De makelaardij in bedrijfspanden, 12,5 jaar geleden opgericht door Pieter Lem en Henri Boers. Doorgegroeid naar een bedrijf met zeventien medewerkers en een jaarlijkse omzetgroei van 20 procent. Met het hoofdkantoor in Enschede en een tweede vestiging in de Javatoren in Almelo.

„Collega’s zeggen weleens gekscherend: Als je niks kunt, kun je altijd nog makelaar worden”, vertelt Seelen. Maar hij lijkt geboren met het dna van bedrijfsmakelaar. „Ik studeerde in 2001 af met een opdracht over de leegstand in de Almelose binnenstad. Mijn aanbevelingen toen: Maak een compact winkelrondje en breng woningen terug. En jawel, 23 jaar later worden mijn adviezen overgenomen.”

Brede markt in heel Twente

Boers & Lem werkt mee aan de transitie van de Grotestraat. Seelen kent de pandeigenaren. En helpt mee met verhuur en verkoop: „Onze markt is breed, van de kleine winkel op de hoek van de straat tot distributiecentra op XL Businesspark. Ik ken onderhand veel straatjes, percelen en panden.”

De makelaar heeft goede ervaringen met het ondernemersloket in het stadhuis: „Ze luisteren, denken mee. Zoals de verhuizing van Van Kuyk van de Rohofstraat naar Hospitaalweg. Dat paste niet direct in de bestemming van een gebied met auto’s, boten en caravans. Al pratend zijn we er uitgekomen. En iedereen is blij.”

Grootste probleem: stroom

De markt van zakelijk vastgoed is in beweging. De specialisten van Boers & Lem verkopen, verhuren, taxeren, begeleiden en adviseren. Winkels, bedrijfshallen, beleggingspanden. De opdrachtgevers zijn ondernemers en bedrijven, van klein tot groot. Vastgoedondernemers, investeerders, projectontwikkelaars. Maar ook starters worden op weg geholpen richting geschikte ruimte.

De trends? Energiezuinig, duurzaam, goed bereikbaar, hippe uitstraling. Knelpunt? De stroom. Seelen: „Dat begint te knellen. In dit land is vijftig jaar niks gedaan aan het stroomnet. De capaciteit volstaat niet meer. Dat wordt een groot probleem. Ondernemen zonder elektriciteit, dat kan dus niet.”

Bron: Tubantia