Eigen rekenmodule Boers & Lem maakt… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Boers & Lem presenteert eigen rekenmodule belastingimpact

Box 3, ook wel ‘de pretbox’ genoemd. Maar vanaf dit belastingjaar is de lol er voor vele kleine vastgoedbeleggers wel af. Om de gevolgen op individueel niveau in kaart te brengen heeft de afdeling Taxatie & Advies van Boers & Lem een rekenmodule ontwikkeld. Maatadvies voor slechts € 129 inclusief btw.

“De nieuwe regeling geldt voor een overbruggingsperiode”, vertelt Dennis Tigcheler, Register Taxateur bij Boers & Lem. “Die loopt tot 2026. Met name particuliere vastgoedeigenaren met één of enkele object(en) in de verhuur gaan de gevolgen merken. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een huis heeft geërfd en heeft besloten dat te verhuren in plaats van te verkopen.”

Leegwaarderatio
Eén van de componenten van de belastingverhoging is de hogere leegwaarderatio. 

Dennis: “Dat is een percentage dat gebaseerd is op de verhouding tussen de jaarlijkse huurprijs en de WOZ-waarde van een woning. De leegwaarderatio wordt gebruikt om de waarde van een verhuurde woning te berekenen. Het percentage geeft de verhouding weer tussen de jaarlijkse huurprijs en de WOZ-waarde van een woning. Daarnaast gaat ook het rendementspercentage op beleggingen en andere bezittingen omhoog, van 5,53 naar 6,1 procent.”

Innovatieve module
“We merken dat met name kleinere particuliere beleggers ongerust zijn over de nieuwe regels”, vervolgt Dennis. “Onze afdeling Taxatie & Advies ontwikkelde daarom een module waarmee particuliere beleggers snel inzicht krijgen in de individuele gevolgen van het nieuwe stelsel. We zoeken graag naar dit soort innovatieve, laagdrempelige oplossingen om onze relaties te helpen.”

Hogere rente
Naast het belastingstelsel zijn er ook andere factoren die van invloed zijn op hoe vastgoed de komende jaren rendeert. “Met de oplopende vastgoedprijzen stijgt ook de WOZ-waarde”, vertelt Dennis. “Dat heeft dus ook invloed op de kosten. En zit je bijvoorbeeld aan het eind van je rentevast-periode, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een hogere rente. Stijgt die van 3 naar 6 procent, dan ga je fors meer betalen.”

Advies
Meer weten over de gevolgen van de vernieuwde Box 3? Of benieuwd wat onze rekenmodule voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met onze afdeling Taxatie & Advies.

T. 088 – 263 77 30
E. taxatie@boersenlem.nl