Bouwkavels voor bedrijfspanden in… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Bouwkavels voor bedrijfspanden in Hengelo schaars

In Hengelo en Borne is vrijwel geen meter bedrijfsgrond meer beschikbaar. Dit geldt voor zowel de bedrijventerreinen Westermaat de Veldkamp als op het Oosterveld. Vrijwel alle kavels zijn verkocht of in optie genomen. En uitbreiding van bedrijfsgrond zit er op korte termijn niet in.

De laatste paar jaar is het heel hard gegaan met de uitgifte van bedrijfskavels in Hengelo. Op dit moment zijn er volgens de gemeente Hengelo geen percelen meer beschikbaar. "Alles is verkocht en dat is jammer, want we willen mooie Hengelose bedrijven graag hier houden”, aldus Hans Jansink - accountmanager bij de gemeente. "In de meeste gevallen willen ondernemers een nieuw bedrijfspand realiseren omdat ze uit hun jasje zijn gegroeid."

Nog één kavel vrij
Er is nog één bouwkavel vrij zowel op het gezamenlijke bedrijvenpark van Hengelo en Borne Westermaat de Veldkamp, als op het Oosterveld tussen de A1 en de Oldenzaalsestraat. Die is qua vorm wat lastiger. Wél is er nog ruimte op het Gezondheidspark en de Westermaat Campus. Maar op de eerste mogen alleen bedrijven bouwen die gelieerd zijn aan de gezondheidszorg. En de Westermaat Campus is een hightechpark waar alleen hoogwaardige, innovatieve bedrijvigheid welkom is.

Uitbreiding praktisch onhaalbaar
Uitbreiding van bedrijfsgrond in Hengelo is praktisch onhaalbaar. De provincie stelt zich niet soepel op en meestal duurt de aanloop jaren. De gemeente Hengelo is zich aan het oriënteren, maar het is niet meer zo eenvoudig om een weiland naar een bedrijventerrein aan te passen, zoals vroeger werd gedaan. Op het moment zijn er geen concrete plannen.

Herontwikkeling
Mogelijkheden liggen in het opknappen en herontwikkelen van bestaande bedrijventerreinen, zoals bijvoorbeeld Timmersveld. De gemeente gaat daar samen met de ondernemers naar de mogelijkheden kijken. „Er zijn ook veel investeerders die vrijkomende panden aankopen en die bijvoorbeeld verbouwen tot bedrijfsverzamelgebouwen. Dat komt de kwaliteit van het bedrijfspand ten goede en ook de omgeving.”

Sinds 2008
Bedrijventerreinen Westermaat de Veldkamp en het Oosterveld zijn al sinds 2008 op de markt, het jaar dat de economie in elkaar stortte. Destijds bleef de interesse in bedrijfsgrond minimaal, dure bouwkavels bleven braak liggen. Dat is de laatste paar jaar helemaal goedgemaakt.

Aanbod Boers & Lem
Bouwkavels mogen dan schaars zijn, maar wij hebben goed nieuws. In ons aanbod hebben wij een aantal - nieuw te bouwen - bedrijfspanden. In overleg met de eigenaar is het vaak mogelijk om het gebouw naar eigen wens in te richten. 

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hier de beschikbare -nieuw te realiseren - bedrijfspanden in Hengelo op bedrijventerreinen Westermaat De Veldkamp, Oosterveld en Twentekanaal Zuid. 

Informatie & advies
Wil je meer informatie over ons aanbod aan bedrijfsruimtes in Hengelo? Neem dan contact op met Bart Wientjes via 053-433 55 77 of bart@boersenlem.nl.

Lees ook: Aanhoudende tekorten in de bedrijfsruimtemarkt

Bron: Tubantia

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.