Interview Bart Wientjes in TOS… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Interview Bart Wientjes in TOS Uitgelicht

Elke week wordt er vanuit de TOS Businessclub van FC Twente een lid uitgelicht. Vorige week was onze vastgoedspecialist Bart Wientjes aan de beurt. Hij is al jaren trouw lid van de TOS Businessclub.

Bart Wientjes op kantoor voor gele Boers en Lem logo met zwarte wand

Bedrijfsmakelaar Boers & Lem is sinds vorig jaar gevestigd op een zichtlocatie aan de Hengelosestraat in Enschede. Het kennispark is dé kantorenplek van Enschede. En dat past goed bij de visie van Bart. Hij vindt dat een bedrijfsmakelaar tussen de bedrijven moet zitten en zelf ook over een functioneel en inspirerend pand met goede parkeergelegenheid moet beschikken.

Nieuwe kansen door regio groter te trekken
Bart vormt samen met Henri Boers en Barry Seelen de directie van het in 2012 opgerichte Boers & Lem. Het inmiddels in de regio gerenommeerde kantoor werkt hard aan het behalen van de doelen en dromen die de compagnons gezamenlijk hebben. “Toen we startten stelden we ons als doel om ooit bij de top 3 van de regionale bedrijfsmakelaardij te horen. We hebben dat een jaar of 5 geleden al verwezenlijkt. Steeds lopen we op de muziek vooruit. Onze volgende stap is om verder te kijken dan Twente. We willen de regio waarin we werken nog wat groter maken. Richting Zwolle en Arnhem bijvoorbeeld. Daar liggen voor ons nog veel kansen.

FC Twente 
Op dit moment werken de bedrijfsmakelaars, met inmiddels 14 medewerkers, vooral nog in het mooie Twente. Een plek waar het hart van Bart met veel liefde voor klopt. “Ik ben al supporter van FC Twente sinds ik geboren ben. Vroeger ging ik al met mijn vader mee naar het Diekman. Toen ik instapte als partner in Boers & Lem vond ik het dus ook logisch dat we lid zouden worden van de TOS Businessclub. Als je in Twente werkt moet je bij FC Twente zijn. Daar is het gezellig én wordt er onderling ook business gedaan.” Bart heeft veel van zijn klanten leerde kennen bij deze ontmoetingsplek van FC Twente. “Er komt werk uit omdat ik er altijd ben. Als mensen dan iets zoeken wat in ons straatje past dan denken ze aan mij. Het kost wel wat tijd en energie. Je moet niet verwachten dat je direct business krijgt als je ergens lid van wordt.”

Bekende naam in bedrijfsmakelaardij
Anderhalf jaar na de oprichting van Boers & Lem sluit Bart zich als aandeelhouder aan bij dit bedrijf. Het stond toen nog in de kinderschoenen. Ambitieus als Bart is, zal hij deze tijd nooit vergeten. “Dat pionieren is echt de mooiste tijd. Op iedere opdracht die we binnen haalden waren we super trots. Dat voelde elk keer als een overwinning. Nu werken we soms wat meer op de automatische piloot. Het is minder verrassend om een opdracht te krijgen, omdat we inmiddels al een bekende naam zijn in de bedrijfsmakelaardij. Wel blijft het altijd een gunning en werk ik steeds net zo hard voor elke opdracht, groot of klein. Wat wij doen is niet uniek, er zijn meerdere kantoren in Enschede die kunnen wat wij kunnen. Ze moeten mij een geschikte vent vinden die de klus kan klaren.”

Bart heeft een berg aan ervaring in huis op het gebied van huur en koop van bedrijfspanden. “Ondernemers of beleggers helpen wij bij aankopen, aanhuur, verkoop en verhuur, maar ook taxaties. Iedereen kan bij ons klant zijn. In Bij aankoop of aanhuur legt de klant bij ons een zoekvraag neer. Wij gaan dan op zoek naar de best passende panden.”

Spreid je belegging over panden en locaties
In deze tijden van thuiswerken vragen we ons af of het investeren in vastgoed nog steeds zo lucratief is als voor 2020. Deze vraag krijgt Bart in deze tijd vaker gesteld. “Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren. De retail heeft het zwaar. Er gaat daar meer leegstand ontstaan. Wij hebben een fulltime retail makelaar in dienst, maar we zien dat de vraag naar winkelruimtes in een aantal plaatsen in Twente zeer beperkt is. Binnensteden zullen levendiger, sfeervoller en compacter gemaakt moeten worden. Daartegenover staat dat de online verkopen sterkt groeien. In Twente zitten alle magazijnen vol, dus daar ontstaat weer een behoefte.

Voor wat betreft de kantorenmarkt is het twijfelachtig. Ik verwacht dat grote corporates meer thuis gaan werken, maar in Twente zit een groot deel MKB. Die vinden het contact onderling met collega’s erg belangrijk, dus ik verwacht daar een minder grote verschuiving.”

Bart verwacht dat investeren in vastgoed interessant blijft. Afhankelijk van het soort vastgoed waarin je wilt beleggen. “Kijk goed naar wat je koopt. Investeer niet alleen in kantoorpanden of winkelruimtes. Spreid beleggingen over verschillende soorten bedrijfspanden en locaties. Vastgoed blijft goed renderen. Voor het geld op de bankrekening moet je tegenwoordig geld betalen. Bij vastgoed kun je er een mooi rendement en pensioen uithalen!”

Informatie en advies
Wil je graag informatie of vrijblijvend advies in vastgoedvraagstukken? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via tel. 053-433 55 77 of stuur een bericht naar info@boersenlem.nl.

Bron: TOS Uitgelicht 2 december 2020
Foto: Barbara Trienen

Kom in contact

Maak het jezelf gemakkelijk

Jij wilt vooruit? De eerste stap is zo gezet. Want je bent slechts één telefoontje of e-mailbericht verwijderd van jouw persoonlijke adviseur op het gebied van makelaardij, taxaties en beleggingen. Dus kom sparren, win advies in en verken samen met ons je mogelijkheden.