Flinke impuls van 3,5 miljoen euro… | Boers & Lem | Bedrijfsmakelaars

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Nieuws

Flinke impuls van 3,5 miljoen euro voor woningbouw Kennispark in Enschede

Gemeente Enschede kreeg in de 5e tranche van de woningbouwimpuls maar liefst twee subsidieaanvragen goedgekeurd. Resultaat in deze tranche is in een totaalbedrag van 7,8 miljoen euro aan subsidies, waarvan 3,5 miljoen euro beschikbaar is voor de realisatie van woningen op en rond Kennispark Twente.

De aanvraag voor woningbouwprojecten op en rond het Kennispark heeft als titel ‘Binden van Talent’. Projecten op verschillende locaties in de stad worden onder deze titel samengebracht. 

Het gaat om Kennispark Twente en omgeving met circa 225 woningen en het concept Young City. Dit zijn 316 appartementen in de Enschedese binnenstad. Deze projecten zijn ontstaan uit de samenwerking tussen Universiteit Twente, woningcorporaties Domijn en De Veste en gemeente Enschede. 

Vanuit deze samenwerking worden zogenaamde springplankconcepten ontwikkeld die erop gericht zijn om net afgestudeerden en nieuwe inwoners van Enschede een goede plek te bieden om hun carrière in de gemeente te starten en ze op die manier aan de stad te binden. 

Alle woningen zijn sociale huurwoningen en dragen zo bij aan de doelstelling van het Rijk om zoveel mogelijk betaalbare woningen toe te voegen. Het Rijk stelt 3,5 miljoen euro beschikbaar om deze projecten te kunnen realiseren. Een mooie stimulans om talent voor de regio aan te trekken en te behouden.  

Informatie & contact
Neem voor meer informatie over de ontwikkelingen van Kennispark Twente contact op met één van onze vastgoedadviseurs. 

Wil je jouw bedrijf op deze toplocatie in Enschede vestigen? Bekijk dan hier ons beschikbare aanbod op Kennispark of neem contact voor een bezichtiging of meer informatie.

T. 053-433 55 77
E. info@boersenlem.nl

Lees ook: 
Beleggingsfonds investeert 200 miljoen in Kennispark Enschede
- Ambitie Kennispark: toplocatie met internationale uitstraling

Bron: Kennispark Twente